Kako da sudopera zablista kao da je nova: Tri jeftine stvarčice skidaju svu prljavšinu bez ogrebotina i ribanja - Priroda Lijek
24 travnja, 2024

Domaćice znaju kako posle pripreme obroka i pranja sudova sudopera može da izgleda – umrljano i sa flekama od vode, pa deluje kao da nikada nije čišćena. Ribanje agresivnim hemijskim sredstvima i abrazivnim sunđerom može da ošteti površinski sloj i da napravi ogrebotine. Da vam se to ne bi desilo, napravite sami jeftino sredstvo za čišćenje sudopere posle kog će ona izgledati blistavo, kao da ste je tek kupili.

Potrebno je:

Postupak:

U činiju sipajte sodu bikarbonu, pa dodajte deterdžent za sudove i starom četkicom izmešajte da dobijete gustu pastu. Ukoliko ima potrebe dodajte oba sastojka dok ne dobijete želejnu gustinu. Ovu smesu obilno premažite po celoj površini sudopere, uključujući i slavinu. Ostavite da odstoji neko vreme (oko 15 minuta), pa polovinom limuna istrljajte sve delove. Isperite mlakom vodom,a kada budete videli rezultate ostaćete bez teksta. Sudopera će imati stari sjaj kao kada je bila nova.

stvar ukusa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!