Bosanci, Hrvati, Srbi i Crnogorci ušli u kafić u Berlinu: Nećete vjerovati šta se desilo – slika koja je zapalila internet, ali ujedno i slama srce!! - Priroda Lijek
15 lipnja, 2024

Ovih dana na internetu kruži jedna slika koja je vrlo brzo postala hit na društvenim mrežama, a čisti je dokaz da je zemlje sa Balkana napustilo puno mladih i dau svoj život nastavili “tamo negdje”.

“Bosanci, Crnogorci, Hrvati i Srbi su sinoć ušli u kafić u Berlinu. Bili su to matematičari, fizičari, ekonomisti, ljekari, sociolozi, farmaceuti, psiholozi, informacičari, a nećete vjerovati šta se dogodilo! Sjeli su na piće, smijali se i družili svi zajedno.

Nije bitno gdje ste rođeni i da li i u kojeg Boga vjerujete, već da li ste šupak/govnar ili čovjek!,” napisali su u postu koji je objavljen na jednoj fejsbuk grupi po imenu Njemački kutak. Svi ovi mladi ljudi su preselili u Njemačkoj kako bi studirali ili radili.

Oni su pokazali da prijateljstvo i kultura mogu bii iznad svake mržnje i podijele, a sa druge strane ova slika pokazuje i jednu tužnu stranu – da je mladost iz našeg regiona u dalekim zemljama… Komentari podrške i pozdravi se samo nižu, ova slika je zaista prelijepa i mnoge je dirnula pravo u srce. Treba nam više ovakvih dešavanja i lijepih stvari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!