SKINETE TEMPERATURU U ROKU OD 5 MINUTA: Bez lijekova i na potpuno prirodan način… - Priroda Lijek
18 travnja, 2024

Smanjite temperaturu vašeg djeteta za manje od 5 minuta…

Mnoge studije su dokazale da ako dijete je zdravo, groznica ne bi trebalo da bude nešto o čemu se trebate brinuti. Ovdje je nekoliko koraka ako dijete gori i ne osjeća se komotno. Ali ako groznica traje već nekoliko dana, onda se mora posjetiti pedijatar.

Na ovaj način možete smanjiti temperaturu vašeg djeteta u manje od 5 minuta:

Brandy voda-rastvaranje mali kup rakije s vodom, potopiti se gaza sa mešavinom, i stavio ga u čarape djeteta. Uklonite slojeve odjeće i na taj način će izgubiti višak topline. Pokrijte ga sa laganim pokrivač

Mlaka kupka-voda isparava iz kože, i počinje hlađenje, dijete snižava temperaturu. Ne koristite hladnu vodu jer može izazvati da tjelesna temperatura raste. Boravak u zatvorenom prostoru na hladnom mjestu.

Ribani krompir-naribajte krompir i staviti u čarape djeteta. Koristite postavku fan-niska i cirkulaciju vazduha oko djeteta, da puše direktno u njega.
Stavite hladnu oblogu na telefon.

Ako je dijete mlađe od 3 mjeseca i ima temperaturu odmah pozvati doktora. Ako se temperatura dostigne iznad 101 stupnjeva ili više, a vaša je beba 3-5 mjeseci stara, obaveznp pozvati doktora. Ako je beba stara 6 mjeseci, zvati doktora, ako je temperatura dostiže preko 102. Ako postoje ozbiljni simptomi, kao što su poteškoće u disanju ili ljubičaste mrlje na koži, zovite doktora, bez obzira na dob, jer to može biti znak ozbiljne bakterijske infekcije.

Izvor: net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!