OVO JE NAJGORA STVAR KOJU MOŽETE OSTAVITI U AUTOMOBILU KAD JE VRUĆE: Posljedice su užasne! - Priroda Lijek
20 travnja, 2024

Po visokim temperaturama flašica vode nam je neophodan rekvizit na svakom mjestu, i to je pohvalno. Ipak, na jednom mjestu bolje je biti dehidriran nego rizikovati da vam flašica ostane bez vašeg nadzora u kolima.

Tako barem upozoravaju iz Ajdaha, gdje su radnici elektrane doživjeli potpuni šok.

  • Stajali smo za vrijeme pauze za ručak i odjednom sam primijetio da mi se ispod kontrolne table u kolima dimi. Za sve je kriva flašica vode – kaže Dioni Amučastegui koji je cijelu situaciju snimio i objavio na Facebook-u.

Plastična flašica u kombinaciji sa suncem dovela je do manjeg oštećenja i progoretine na kožnom sjedištu.

1

A nisu radnici elektrane jedini koji upozoravaju na ovu opasnost. I vatrogasci iz Oklahome su prošle sezone upozoravali su vozače na katastrofu koja bi mogla da se desi u ovoj kombinaciji.

  • Sunčeva svjetlost probija se kroz flašicu napunjenu vodom koja se ponaša kao lupa. Tečnost i providna plastika pomažu da se zrak fokusira i može da dođe do pravog požara – upozoravao je Dejvid Ričardson prošle godine.

Činjenica je da se ovakvi slučajevi dešavaju rijetko, ali činjenica je i da do njih može da dođe, piše magazin ‘Žena.blic’. Zato, bolje sprečiti nego lečiti i flašicu vode nosite iz kola sa sobom, ionako će vam više koristiti kada je uz vas.

Podijelite ovu objavu sa vasim prijateljima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!