PEŠKIRI SU GRUBI ZBOG 1 GREŠKE KOJU PRAVITE: Vratite im mekoću očas posla, uradite samo jednu stvar! - Priroda Lijek
29 ožujka, 2024

Ako su vam peškiri grubi i kruti, evo gdje griješite i kako da im vratite mekoću!

Malo toga je ljepše od onog divnog osjećaja kada se čisti, nakon tuširanja, obrišete mekanim peškirom. Nažalost, peškiri često postanu grubi i kruti, a razlog tome su greške u pranju koje pravimo!

Lora de Bara, žena koja na društvenim mrežama često objavljuje isprobane savjete za čišćenje i održavanje higijene u domu, otkriva gdje griješimo i kako da vratimo mekoću peškirima.

“Ako su vam peškiri grubi i kruti poslije pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše deterdženta. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir”, priča Lora.

Ali, nije sve izubljeno jer se mekoća peškira vrlo jednostavno može vratiti.

“Ubacite peškire u mašinu bez deterdženta. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umjesto deterdženta sipajte dvije šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu”, kaže ona, dodajući da peškire sirćetom ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni jer voda treba da bude mlaka, ne vrela.

“Ako su peškiri mnogo kruti i tako je već neko vreme, možda će vam trebati još jedno pranje, gde ćete umesto deterdženta ubaciti šolju sode bikarbone i ponovo ih oprati”.

Lora dodaje da je soda bikarbona prirodno sredstvo za čišćenje, koje će ukloniti ostatke proizvoda na vlaknima peškira.

Još jedan savjet je da prije nego što okačite peškire da se suše, da ih dobro protresete, kako bi se vlakna “otvorila” i bolje osušila.

(MONDO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!