ZA SVE KOJI IMAJU VISOK ŠEĆER: Samo skuhajte ovo lišće i posmatrajte šta se događa… - Priroda Lijek
29 ožujka, 2024

Dijabetes je bolest s kojom se živi normalno. Zato nemojte očajavati, potrebno je da se zdravo hranite, pridržavate režima ishrane i uzimate lijekove na vrijeme. Također, potrebno je da se dovoljno krećete. Bilo kakvo nepridržavanje u vezi uzimanja lijekova i ishrane, dovest će do ozbiljnih posljedica. Zamislite se nad prioritetima, a osim toga trebate znati da su dijabetičari veoma osjetljivi na povrede jer im rane sporije zarastaju. Zato ih blagovremeno liječite i ne zapuštajte. Posebno su osjetljiva stopala i stoga nosite udobnu obuću, nipošto tijesnu. Najčešći uzrok dijabetesa je stres. Osim toga, preskakanje doručka, pravljene velikih pauza između obroka, također može povećati rizik od njegovog nastanka. Naravno, ima i genetskih predispozcija.

Postoje 2 tipa dijabetesa:

Tip 1 – Kada gušterača nikako ne luči inzulin i oboljeli ga moraju ubrizgavat sa iglicama. Ovaj dijebetes se javlja kod mladih.
Tip 2 – Javlja se kod starijih, zbog toga što gušterača luči nedovoljne količine inzulina. Oboljeli od ovog tipa dobiju odgovarajuće tablete. Ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite prirodni lijek za snižavanje šećera u krvi, naravno potrebna je odgovarajuća prehrana. Ovaj lijek djeluje i preventivno sprječavajući nastajanje dijabetesa. Radi se o lišću manga koje ima dosta minerala, vitamina, ima antioksidansno dejstvo, a dobro je i kod nesanice.

Priprema i primjena:

Uzmite 10-15 listova i stavite da kuhaju u 200ml vode, nekoliko minuta. To radite navečer, a ujutru procijedite dobijeni čaj. Pijte po čašu ujutru, prije jela i pića, 2-3 mjeseca redom, sigurno da ćete primijetiti pozitivne rezultate ali samo pod uslovom da pazite, da prehrana bude odgovarajuća.

Izvor: net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!