RIJEŠITE SE ČUKLJEVA BEZ OPERACIJE: Nestaju kao rukom odnešeni, TREBA VAM SAMO 1 BILJKA, VRIJEDI PROBATI - Priroda Lijek
28 ožujka, 2024

Čukalj je izraslina na zglobu kod početka nožnog palca. Nenormalna pojava koja zna biti jako bolna i estetski ružna. Čukalj se javlja zbog brojnih razloga, no njegovo uklanjanje nije samo operacija nego jedna djelotvorna biljka imena gavez.

Čukalj nastaje zbog brojnih razloga, a najčešće zbog tijesne obuće. Nadalje, može nastati zbog genetske predispozicije, preopterećenja na stopalo ili zdravstvenog stanja, kao što je artritis. Teži slučajevi ove bolne pojave završe na operacijskom stolu, kod koje je uspješnost izlječenja oko 20 %.

Biljka po imenu gavez jedina je koja dokazano djeluje u borbi protiv čuklja. Gavez sadrži karotin, alkaloide, tanine, glikozide, sluzi, smole, eterično ulje, no najvažniji njegov sastojak je alantoin. Alantoin je aktivna prirodna tvar koja potiče rast stanica u kostima, vezivnom i potkožnom tkivu.

Zbog tog je sastojka gavez jedan od najboljih lijekova za zacjeljivanje vanjskih i unutarnjih rana, oteklina, posjekotina, ogrebotina, modrica, lomova i krvarenja. Koristi se i kod uganuća, iščašenja, nategnuća mišića i tetiva. Oblozi gaveza su djelotvorni kod psorijaze, čireva, proširenih vena, karpalnog sindroma te kod upale kostiju, piše ‘alternativazavas’.

Gavez je jedina poznata biljka koja liječi i uklanja čukljeve – deformacije kosti palca, za koje moderna medicina nema nikakva rješenja osim bolne operacije. Liječenje mašću i tinkturama gaveza može trajati i do godinu dana, ali valja biti uporan.

Priprema lijeka od gaveza:

Od gaveza se pripremaju čaj, oblozi, kupke, mast, tinktura i biljne kapi. Pripravci od ove biljke ne smiju se držati u metalnim posudama.

Oblozi od gaveza veoma su cijenjeni. Sve što je potrebno je pomiješati nekoliko žličica osušenog mljevenog korijena gaveza s dovoljno vruće vode da se napravi pasta.

Namažite pastu na platno i prislonite na ranu. Obloge obnavljajte svaka dva do četiri sata.

Mast od gaveza učinkovita je kod ljudi i kod životinja. Ako je primijenite odmah kod svježe rane, sprječava trovanje krvi, a uz nju i najdublje rane zarastaju bez ožiljaka.

Četiri do šest svježih, opranih korjenova, ovisno o veličini, sitno narežite i u oko 250 g ghee maslaca kratko prepržite, ostavite da stoji preko noći. Sljedeći dan zagrijte, procijedite kroz krpu i istisnite. Odmah napunite čiste plastične posude i pohranite u hladnjak.

DOBRO JE ZNATI:
Gavez se preporučuje samo za vanjsku upotrebu. Trudnice ne bi trebale koristiti gavez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!