Obična cvekla čisti jetru kao usisivač! Detoksikuje tijelo za 7 dana - Priroda Lijek
19 travnja, 2024

Ovo nije samo biljni šejk, ovo je ljekoviti serum za jetru!

Jednog dana sam imao zdravstvenih problema i ljekar mi je propisao ciklus antibiotika. Poslije ciklusa uzimanja lijekova, osećao sam se užasno: težina u boku, gorčina u ustima, lagana mučnina poslije jela – pregršt senzacija poznatih onima koji imaju nestašnu jetru…

Slučajno vidjevši recept za ovaj koktel, nadahnuo sam se i odlučio da pokušam da ga napravim. Ukusno piće koje detoksikuje tijelo! Sedam dana sam dobro jeo i pio čašu biljnog napitka svaki dan, na kraju sam počeo da se osjećam bolje nego ikad! Savjetujem vam da probate…

KOKTEL OD POVRĆA

3 mrkve
2 zelene jabuke
1 cvekla
0,5 limuna bez kore
kriška svježeg korijena đumbira
par listova zelene salate ili spanaća
PRIPREMA

Svo povrće sameljite u blenderu, nakon pranja i ljuštenja, naravno. U koncentrovani napitak od povrća dodajte 2 šolje vode. Pijte ga hladnog, neka bude spreman u frižideru!

Bogata flavonoidima i vitaminom A, mrkva njeguje jetru.

Pektin koji se nalazi u jabukama pomaže u uklanjanju toksina.

Listovi zelene salate pružaju dobru cirkulaciju krvi i jačaju imuni sistem.

Đumbir i limun doprinose odličnom funkcionisanju gastrointestinalnog trakta, ublažavaju nadimanje i poboljšavaju metabolizam.

Sirova cvekla sadrži puno vlakana, što je dobro za crijeva.

Volim da pravim povrćne šejkove u blenderu, a ovaj je najbolji! Iskusite iscjeliteljski efekat na sebi, jetra će se očistiti i prestat će da vam pravi probleme.

Za opšte zdravlje i čišćenje tijela, preporučujemo i da grickate sušeni karanfilčić. Sve njegove blagodeti, prenosi portal “Dnevni“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!