OVO VOĆE IMA MOĆ DA OBNOVI CELO TELO ZA 40 DANA: NAJBOLJI LAKSATIV, ALI SAMO AKO SE UZME OVAKO! - Priroda Lijek
19 svibnja, 2024

Stari recept od samo dva sastojka. Smokve su vrlo zdrave, ne smao kad su sveže, već i kad su osušene. One su veoma korisne i lekovite za naše zdravlje. Bukvalno mogu da obnove celo naše telo, blagotvorno delujući na sve organe.

Tokom procesa sušenja količina proteina u smokvama raste na 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok sveže smokve sadrže samo: 1% proteina, 15 do 20 posto šećare.

Prirodni šećer iz smokvi naše telo dobro i lako apsorbuje. Suve smokve su u stanju da umnože energiju koje naše telo proizvodi, poboljšavaju raspoloženje, efiksnost i mentalnu aktivnost.

Sušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo vremena ostanemo siti. Suve smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i vitamin B. Sadrže visok stepen pektina koji obnavlja crevnu mikrofloru ali i povrede na zglobovima i kostima. Suve smokve su odličan laksativ.

Sastojci:

20 komada smokava i maslinovo ulje.

Priprema:

Uzmite 20 suvih smokava, iscepkajte ih na pola ili na sitnije deliće, a zatim ih prelijte sa maslinovim uljem, ali da ogreznu.

Ostavite ih u frižideru tokom 40 dana, a zatim uzimajte svako jutro po polovinu smokve i kašičicu maslinovog ulja ih njih. Ovo jedite 10ak minuta pre doručka. Konzumirajte ovaj lek dok ne pojedete sve, a onda opet ponovite proces nakon pola godine.

Izvor: Stil.kurir.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!