2 NAMIRNICE KOJE SU PRAVO BLAGO ZA IMUNITET: Za bijeli luk svi znamo, ali ova druga namirnica je pravo iznenađenje – NA DOHVAT NAM JE RUKE, A ČINI ČUDA ZA ZDRAVLJE - Priroda Lijek
28 ožujka, 2024

Čini se da nikada nije bilo više savjeta na temu kako da poboljšamo zdravlje na prirodan način, odnosno, šta da učinimo da nam imuni odgovor organizma bude jači. I koliko god da se razlikuju preporuke, uvijek se provlači jedna moćna namirnica, piše Lepa i Srećna.

Ljekari savjetuju da u svakodnevnu ishranu uvrstimo bijeli luk u kombinaciji s kurkumom jer su to prirodni antibiotici koji ubijaju viruse i infekcije.

Bijeli luk je najjači prirodni antibiotik i njegova pozitivna svojstva na zdravlje nije lako pobrojati: sadrži važno jedinjenje ajoen koje zaustavlja zlatnu streptokoku i opasnu bakteriju, pseudomonas aeruginosa koja uzrokuje upalu pluća, infekciju kostiju i sepsu. Bijeli luk je delotvoran lijek protiv infekcija srca, kao što je endokarditis koji je okidač za srčani udar. Nutricionosti tvrde da bijeli luk najbolje svoje dejstvo pruža u svježem ili izgnječenom obliku. U kuvanom obliku je bolji za zaštitu krvnih sudova.

Ljekari savjetuju da svaki čojvek treba da pojede 4 čena bijelog luka dnevno, osim osoba sa niskim pritiskom kojima se preporučuje manja količina.

Kurkuma ima brojna pozitivna dejstva na zdravlje zbog čega je zovu “žuto zlato”. Umanjuje upale grla, gljivične infekcije, pomaže kod hipertenzije, impotencije, leči akne, smanjuje rizik od moždanog udara i sprečava zgrušavanje krvi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!