PREŽIVIO JE DVA RAKA I SAD JE ZDRAV KAO DREN: Ovo je njegova priča koja svima daje nadu - Priroda Lijek
14 lipnja, 2024

Nakon decenije borbe za život i operacija čak dva kancera, prvo na grlu, a kasnije na plućima, Božo Kojović iz sela Gorice u Vraneškoj dolini, konačno može da odahne.

– Lekari kažu da je bolest pobeđena – kaže on.

Iskustva sa opakom bolešću, koje bi se moglo smestiti u nekoliko života, ovaj 62-godišnji Bjelopoljac nerado se seća.

Iznemoglost koja traje danima
– Bio sam totalno iznemogao, izmršavio. Danima su u mojoj kući znali da budu doktori – priča Božo za Vijesti online.

Iako su mu lekari davali male šanse da preživi, on je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, sa malo nade za oporavak, informisao se o karakteru bolesti i načinu lečenja, usput ne zaobilazeći ni narodne lekove. (Tekst se nastavlja ispod)

Sve smo radili da mu olakšamo bolest, da mu pomognemo. Šta sam god čula, spremala sam, pokušavala na sve načine da ga izvučemo iz smrti – kaže njegova supruga Bosiljka.

Prvi korak – promjena ishrane!
Božo je promenio i način ishrane. Odbacio je cigarete i alkohol, a vodu za piće zamenio je surutkom i čajevima. Uz propisane lekove, koristio je mlade cvetove od jele, i med od maslačka. Recept za lek od kojeg se Božo oporavio i počeo da radi nije tajna.

Recept za spasonosni čaj
– Koren od maslačka se iščupa. Maslačka ima pored svake kuće, samo treba paziti kad se čupa da se čitav koren iščupa, da iz njega ne istoče lekoviti sokovi. Na četiri litra vode stavim šaku korena, to se zagreje do ključanja, minut samo. Ostavi se da odstoji desetak minuta i procedi. Po jednu kašiku meda u to i pije se – otkriva Bosiljka.

A svima koji obole od ove opake bolesti, Božo poručuje da slušaju savete doktora, ali i da uzimaju prirodne lekove.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Izvor: vijesti online

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!