ZAŠTO TREBATE JESTI GROŽĐICE UJUTRO? - Priroda Lijek
27 travnja, 2024

HomeVoće i PovrćeZašto trebate jesti grožđice ujutro?
ZAŠTO TREBATE JESTI GROŽĐICE UJUTRO? biljemdozdravlja
Grožđice čine puno više od pomaganja pri konstipaciji. Možda ne vjerujete, ali ti mali darovi prirode su odlični za vaše zdravlje. Osušeni plodovi, poput suhih smokava i datulja, prolaze kroz nježan proces sušenja u kojem se smanjuje sadržaj vode, ostavljajući se sa svojim najsnažnijim hranjivim tvarima. Čak i njihova tamna boja trebala bi biti nagovještaj energetskih vrijednosti za tijelo i visokog sadržaja antioksidansa koji se nalaze u njima.

Grožđice

Ako ih jedete umjereno, a posebno u prvih nekoliko sati vašeg dana, vaše tijelo će vam zahvaliti.

Pročitajte oko 6 razloga zbog kojih biste trebali uključiti grožđice u doručak.

GROŽĐICE SNIŽAVAJU VISOK KRVNI TLAK
Grožđice pomažu u održavanju krvnog tlaka i podržavaju zdravlje srca.

Nešto što bismo trebali pojasniti od početka je da grožđice sadrže glukozu. Dakle, ključ za dobivanje najviše koristi od njih je konzumiranje ih redovito, ali umjereno

Ako uzmete, na primjer, šaku od oko 25 g grožđice dnevno, imat ćete koristi od njihovog visokog sadržaja kalija, što je vrlo dobro u snižavanju krvnog tlaka.

Isto tako, vlakna u grožđicama pomažu biokemiju krvnih žila.

Ako dodate ovu vrstu sušenog voća(grožđice) u svoj doručak, moći ćete se suočiti s danom znajući da radite dobru stvar za zdravlje kardiovaskularnog sustava.

ONE SU PUNE ENERGIJE I POMAŽU VAM U BORBI PROTIV ANEMIJE
Grožđice sadrže znatnu količinu željeza koja vam pomaže liječiti anemiju.

Također su bogati kompleksima vitamina B, bitni za stvaranje nove krvi.

Visoke količine bakra u grožđicama također potiče pravilno formiranje crvenih krvnih stanica.

S druge strane, ne možemo zaboraviti da je dobar doručak napunjen energijom. Grožđice su vrlo bogate ugljikohidratima, nešto što je idealno za izbjegavanje klasičnih problema nedostatka energije sredinom jutra.

ONE ĆE VAM POMOĆI OČISTITI SVOJE TIJELO
Zanimljiv način da se u potpunosti iskoriste prirodne prednosti grožđica je njihova ostavljanje u čaši vode tokom noći i onda ujutro piti vodu od grožđica. Ovo je odličan način za poboljšanje funkcija jetre a ujedno i bubrega.

Iako vaše tijelo ima svoje prirodne mehanizme pročišćavanja(detoksikacije), jedan od načina da se pomogne ovim procesima jest korištenje prirodni lijekova koji optimiziraju funkciju jetre i bubrega.

Pokušajte s ovu metodu sa vodom od grožđica i osjećat ćete se drugačije.

OPROSTITE OD OPSTIPACIJE
Kad konzumirate grožđice, događa se nešto iznenađujuće: one podržavaju vašu probavu zbog njihovog netopivog sadržaja vlakana.

Ovaj prirodni proces potiče kretanje u vašim crijevima dok ih detoksificira i pomiče stolicu tako da se može ispravno ukloniti.

Kada imate proljev, ovo topljivo vlakno apsorbira tekućinu i time postupno rješava problem, zadržavajući svom sadržaju vlakana.

ONE SU NAJBOLJI NAČIN DA SE UJUTRO BRINETE ZA SVOJE KOSTI
Rado biste čuli da su grožđice, baš kao i suhe smokve, bogate kalcijem.

Ako dodate šaku grožđica u jogurt, pružit će vam kalcij za kosti koji trebate toga dana.

Ovo sušeno voće je također jedan od najboljih izvora bora, mikronutrijenta koji nam je potreban. Bor je od vitalnog značaja za pravilno oblikovanje i održavanje vaših kosti, te vam pomaže da apsorbiraju kalcij puno bolje.

S druge strane, kao što smo već spomenuli, grožđice sadrže mnogo kalija.

Kalij je još jedan važan nutrijent koji vam pomaže u borbi protiv osteoporoze i bolesti zglobova povezanih s starosnom dobi.

ONE ĆE VAM POMOĆI DA VAŠE TIJELO BUDE ALKALNO
Kiselo tijelo se često manifestira izvana s kožnim problemima poput akni.

Na vašu unutrašnjost također utječe ova neravnoteža pH vrijednost. Artritis se pogoršava, kao i vaš rizik da dobijete bubrežni kamenac ili visok kolesterol.

Ako počnete jesti šaku grožđica s doručkom, dobit ćete potreban kalij i magnezij.

Ova dva minerala djeluju kao posrednici za više lužnato tijelo. Oni su u stanju neutralizirati kiselost koja teži ugrožavanju zdravlja.

OK, recite nam sada …

Jeste li odlučili hoćete li dodati grožđice u svoj doručak?

GROŽĐICE I DIJABETES
Grožđice možete jesti ako imate dijabetes. Ali to ne znači da trebate konzumirati čitave kutije od grožđica kad god želite. Grožđice su voće, a kao i druge vrste voća, ona uključuje i prirodni šećer. Dakle, dok je grožđice sigurno jesti, umjerenost je ključna kako bi se spriječio šiljak šećera u krvi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!