PENZIJA SVIM MAJKAMA SA TROJE I VIŠE DECE: Za nacionalnu penziju potreban još jedan uslov - Priroda Lijek
15 lipnja, 2024

SAVEZ samostalnih sindikata Beograda smatra da jedna od stimulativnih mera koju treba uvesti kako bi se smanjila demografska kriza u Srbiji je ta da sve majke koje imaju troje i više dece i najmanje 15 godina radnog staža dobiju nacionalnu penziju.

Oni u saopštenju navode i da od nadležnih institucija očekuje da kontinuirano sprovede planirane mere koje će dati dugoročni podsticaj rađanju dece u našoj zemlji.
O ovim temama biće reči na konferenciji “Demografska kriza i populaciona politika”, koju u ponedeljak 7. marta u Beogradu organizuju SSS Beograda i SSS Srbije.

Na konferenciji će biti reči i o pravima roditelja dece sa posebnim potrebama, a iz SSS Beograda kažu da je razvoj pozitivnog ličnog identiteta važan zadatak tokom detinjstva i mladosti, a od posebnog je značaja za decu u smetnjama u razvoju i njihove porodice.

-Naš stav je da deca sa smetnjama u razvoju treba da odrastaju uz svoje roditelje, a da državne institucije treba da podrže roditelje u naporima da svojoj deci pruže adekvatnu negu, tako što će roditeljima te dece dati status “hranitelj” i sva prava koja im pripadaju po tom osnovu – poručuju iz SSS Beograd.

Učesnici konferencije biće predsednik Saveza samostalnih sindikata Beograda Dragan Todorović, pomoćnik ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dušanka Golubović, zastupnik Udruženja “Mame su zakon” Tatjana Macura i v. d. sekretara Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović.

Izvor: novosti.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!