27 rujna, 2023

Lijek od čuvarkuće za jači organizam i želudac po receptu travara Momčila Antonijevića – potrebna su vam samo 2 sastojka! Čuvarkuća je biljka koja sadrži puno vitramina A i C, izuzetno je ljekovita, pa bi trebalo da je ima svaka kuća. Vrlo je jednostavna za gajenje, ne zahtjeva posebnu njegu, a jedini način da ugrozite biljku jeste da je zalijete sa previše vode. Sadrži fitoncide, supstance koje djeluju antiseptično i bore se protiv bakterija. To su još znale naše bake kada su koristile čuvarkuću kod bolova u uhu, nacijedile bi dvije do tri kapi čuvarkuće u uho, a danas ovaj lijek potvrđuje i nauka.

Travar Momčilo Antonijević u jednoj emisjiji objasnio je da se čuvarkuća preporučuje za liječenje organa za disanje, varenje, kod bronhitisa, kod osoba koje imaju problem sa čirom u želucu ili na dvanaestopalačnom crijevu. Novinar i narodni travar Momčilo Antonijević pokazao je kako od čuvarkuće možemo da napravimo preparat za jačanje organizma, organa za varenje, posebno želuca. Potrebna su vam dva sastojka:
– 21 svježe ubran list čuvarkuće
– 150g prirodnog meda

Priprema:

Listove čuvarkuće operite i očistite, pa stavite u sjecko ili blender. Ukoliko nemate ovaj uređaj možete i sitno iseckati nožem. Kada usitnite čuvarkuću, pomiješajte dobijenu smješu sa medom. Kada dobro izmiješate, vratite smješu u teglu i uzimajte jendu kašićčicu svakog jutra na prazan stomak. Nakon uzimanja lijeka, pokušajte da ništa ne poijete i ne jedete 30 minuta kako bi lek delovao. Narodna medicina ga preporučuje i kod sindroma policističnih jajnika.

Izvor: Sensa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!