27 rujna, 2023

Kora limuna sadrži 10 puta više vitamina od limunovog soka! Korica limuna izuzetno je korisna kako u svakodnevnom životu, tako i za zdravlje. Nedavna istraživanja naučnika dokazala su da je kora limuna sredstvo za prevenciju raka!

Da biste iskusili sve blagodati limuna, isprobajte naše savete u praksi. Jedinstveni lek koji vas spašava mnogih nevolja!

SMRZNUTI LIMUN: Dovoljno je da oprani limun stavite na par sati u zamrzivač, a zatim ga izrendate. Možete koristiti ne samo koru, već i izrendanu pulpu. Limun se može dodati u bilo koja jela: postaće profinjenija, ukus i miris će se promeniti. Razne salate, sosovi, supe, jela od ribe i mesa koristiće samo ako im dodate aromatičnu kiselost!

Kora limuna je sposobna da neutrališe ćelije karcinoma i ukloni štetne toksične supstance iz tela. Zbog toga se limun često preporučuje da se koristi kao preventivna mera koja pomaže telu da se nosi sa bilo kakvim poremećajima u radu.

KAKO KORISTITI LIMUNOVU KORU: Limun pomaže u suočavanju sa mnogim svakodnevnim poteškoćama: sok dobro čisti razne površine i osvetljava kožu lica, kora osvežava vazduh i odbija insekte.

Kora limuna može se sušiti kao i zamrznuti. Veoma dobar način za uzimanje hranljivih sastojaka je pravljenje limunskog praha od sušene limunove korice u blenderu. Ovaj prah daje poseban ukus pečenim proizvodima, možete ga dodati salatama, žitaricama, čaju i kafi. Ako limunu u prahu dodate šećer, dobićete nešto zaista ukusno: limunski šećer! Šećer, pomešan sa fino mlevenom koricom, upije esencijalna ulja i postaće nezamenljiv u vašem domu. Miriše tako ukusno i neverovatno!

Preporučuje se žvakanje limunove kore sa smanjenim apetitom, za poboljšanje varenja i metaboličkih procesa, za dobru funkciju žučne kese. Pored toga, kora ublažava upalu: ako grlo počne da boli, odmah žvakajte mali komad – odmah će se osećati bolje. Recite svojim voljenima o prednostima smrznutog limuna. Ovaj proizvod nema premca!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!