23 veljače, 2024

NAJJAČI PRIRODNI LIJEK ZA BEŠIKU I BUBREGE: Ovaj čaj je pravi spas – evo kako se priprema

Mnogi ne znaju koliko je kukuruzna svila ljekovita, pa je bacaju kao višak,. Ona u sebi sadrži mnogobrojna svojstva koja su i te kako zdrava za organizam, pa je bolje da je sačuvate i iskoristite.

Od nje možete da napravite čaj .Kukuruzna svila pomaže u smanjuju brojnih tegoba, a nema gotovo nikakve negativne efekte po organizam. Ona je jedan od najjačih prirodnih lijekova, djeluje protivupalno i smiruje urinarni trak i bubrege.

Kukuruznu svilu u vidu čaja dobro je da piju i žene koje imaju problem sa mokraćnim putevima i bešikom. Kukuruzna svila ubrzava proizvodnju urina, a pritom ne iritira urinarni sistem. Pored toga, pomaže i pri izbacivanju kamena i pjeska iz bubrega. Ovaj čaj je i dobra pomoć kod mršavljenja, a takođe i za izbacivanje toksina i viška tečnosti iz organizma.

Kukuruzna svila se koristi u terapiji hiperplazije prostate, protiv hepatitisa, kao antidijabetik kod dijabetesa, protiv mokrenja u krevetu, takođe blagotvorno deluje kod problema sa srcem, smanjuje visok krvni pritisak, otklanja umor i smanjuje nivo lošeg holesterola.

Način pripreme i upotreba čaja

Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti sa 200 ml hladne vode i zagrijati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procijediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. Ispijanjem ovog čaja, za samo jedan dan, nekoliko puta se može povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica. Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati pre spavanja. Ukus može da se popravi jedino limunom. Izvor.Alo.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!