Podijelite sliku ako pronađete djetelinu sa četiri lista i čeka vas sreća za 1 dan! - Priroda Lijek
26 travnja, 2024

Drevna legenda kaže: “Ako pronađeš ‘Djetelinu sa četiri lista’ bićeš sretan cijelog života, jer ako imaš vjere, gajiš nadu i tražiš sa ljubavlju, sa sigurnošću ćeš pronaći i svoju sreću.”

Prema spomenutom starom vjerovanju, svaki od četiri lista djeteline ima svoje značenje. Prvi predstavlja vjeru, drugi nadu, treći ljubav, a četvrti, lako je pogoditi – sreću. Ima i smisla. Djetelina sa 4 lista također simbolizira četiri godišnja doba i četiri strane neba, zatim predstavlja četiri osnovna elementa života i uravnoteži vas među zemlju, vazduh, vatru i vodu. Djetelina, osim toga, barem ona s uobičajena tri lista, ima još simbolike. Nacionalni je simbol zelene Irske, a istodobno, u kršćanskoj tradiciji predstavlja Presveto Trojstvo. Djetelina također simbolizira ljeto. Ne raste jedino na Antarktici i u Australiji, kamo biljku zato uvoze s drugih kontinenata. Smatra se da onaj ko bi je u ponoć našao navodno bi uskoro naslijedio veliko bogatstvo, a ko bi je držao u kući, u njegovu kuću nikada ne bi udario grom. Više sreće donese ona djetelina koju slučajno nađete, nego one koje namjerno tražite.

U današnje vrijeme je tetovaža – moderan način kako da se istakne iz gomile i da izrazi svoju unutarnju viziju, upravo je djetelina sa četiri lista koja simbolizira sreću omiljeni znak.

S vremena na vrijeme, svakome od nas je potrebno malo sreće. Dakle isplati se potražiti djetelinu sa četiri lista.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!