OVO JE SPAS ZA: reumatske bolove i artritis,bubrege: Vjerovatno već raste u vašem dvorištu a lijeci brzinom svjetllosti! - Priroda Lijek
18 travnja, 2024

Ljudi su koristili biljne prirodne lijekove za liječenje raznih bolesti i ozljeda hiljadama godina. Prirodni lijekovi poboljšavaju prirodne procese iscjeljivanja tijela, dok se komercijalnim lijekovima protiv bolova samo smiruju.

Naučna istraživanja ističu da ova biljka:

pojačava izlučivanje seratonina kod depresivnih osoba
anti-stres
protiv starenja
smanjuje libido
Sjeme se koristi za dobar san, umirenje kod prevelikih uzbuđenja. Svježi sok može da se stavlja na opekotine.

Narodna medicina divlju salatu koristi za liječenje i relaksiranje nervnog sistema, umirivanje napetosti, kao pomoćno sredstvo u liječenju kože, za smirivanje grčeva, za bolesti jetre, raznih bolova,za alergije, za umirenje digestivnih tegoba,kašlja i grčevitog kašlja, bronhitisa,reume, mišićnih bolova, reumatskih bolova, artritisa.

Zapadna farmakologija nudi niz proizvoda od divlje salate: ekstrakt, tinkturu, prašak.

Mladi listovi su izvrsna salata. Sadrže obilje vitamina C, A i minerala. U narodnoj medicini koristi se za jelo u manjim količinama kao sredstvo:

za uspavljivanje kod nesanica
kod depresija i neuroza
za smirenje duha i tijela
Međutim danas se zbog mogućeg trovanja u slučaju uzimanja većih količina, sok ne koristi ali se koristi sirup od divlje salate.

Tinktura

Tinktura od cijele biljke koristi se za umirivanje kašlja i nesanice.

Sjeme se koristi za dobar san, umirenje kod uzbuđenja pa se kaže da sjeme čoveku oduzima volju.

Recept

Sastojci:

200 g usitnjene biljke
litra 40-postotnog alkohola.
Priprema:

Preliti bilje alkoholom i začepiti bocu. Držati 30 dana na toplom mjestu, i povremeno promućkati, pa procijediti.

Doziranje:

Uzimati 3-4 puta po 15 kapi na dan sa malo vode.

Sirup
Sastojci:

1 gram mliječnog soka
0.5 kg meda
Priprema:

Napravimo sirup tako da u vodu dodamo med razmutimo i dodamo sok da se rastopi. Možemo zgusnuti sok razmutiti u decilitru vode i uliti u sirup.

Doziranje:

Koristimo 3 puta na dan po 5 kašiičica sirupa sa čajem ili sokom.

Prema Enciklopediji prirodne medicine, prirodna iscjeliteljska sposobnost tijela zahtijeva zajednički rad organa i tkiva, a biljke podupiru ovaj sustav rješavanjem temeljnih problema i izbjegavanjem nuspojava.

Divlja salata ili Lactuca virosa, jedan je od tih učinkovitih prirodnih ljekovitih čuda i jedan je od najsnažnijih pristupačnih lijekova protiv bolova.

Ova biljka može izgledati drugačije u različitim godišnjim dobima, ima žute cvjetove ili zrele listove. Može rasti vrlo visoka.

Ovaj biljni lijek ima moćne sedativne i bolno ublažavanje svojstava.

Kao sedativ, pokazalo se da može liječiti nesanicu i opustiti tijelo, dok umiruje grčeve i anksioznost. Umiruje živčani sustav i opušta mišiće, tako da je osobito korisno u slučaju:

-Spasmi i grčeva
-Nemira
-Nesanice
-Kašlja
-Stresom izazvane probavne smetnje

S druge strane, učinkovito ublažava bolove u mišićima, kao i druga nadražena tkiva. Ona također pruža otežavajuće učinke zbog kojih je također poznat kao opijska salata, ali nije zarazna ili štetna. Zelena salata također se može koristiti kao prirodni antiseptik.

Da biste koristili njezine ljekovite učinke, trebali biste upotrijebiti suho lišće, iskoristiti u srpnju i kolovozu. Ako ne možete pronaći suhe listove, možete upotrijebiti dodatke.

Trebate koristiti 2-4 ml tinkture oko tri puta dnevno ili 1-2 čajne žličice suhog lišća u kipućoj vodi 10-15 minuta.

Ako se nanese izravno na kožu, to može uzrokovati iritaciju, s toga prije uporabe obavezno napravite mali test. Treba izbjegavati u slučaju trudnoće, glaukoma, povećane prostate, alergiju na slične biljke ili ako se pripremate za operaciju.

Kad god možete, trebate se obratiti prirodnim sredstvima za liječenje vaših zdravstvenih problema, kao sigurne i učinkovite metode za poboljšanje zdravlja.

Komercijalni lijekovi protiv bolova dovode do brojnih nuspojava i vrlo su ovisni, što dovodi do povećanog rizika od predoziranja. Nadalje, mnogi lijekovi, uključujući i opioide, povezani su s gubitkom memorije jer uzrokuju oštećenje mozga u borbi za ublažavanje boli.

Produljena uporaba lijekova protiv bolova također učetverostručuje rizik od ulkusa. S druge strane, trebali biste probati prirodne lijekove ili akupunkturu za liječenje boli.

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

error: Content is protected !!